2021 KAMM Conference Recap and Presentations

KAMM 2021 Virtual Conference 

Unmasking Mitigation

September 21 – 23, Annual Conference

September 20, Preconference Presentations and KAMM Committee meetings.

Link to our KAMM Mitigation Acronyms

Thank you to our Speakers!


 

Presentations – September 21, 2021, Tuesday

Follow the links to presentations.

KAMM New Member Orientation. Katherine Osborne, KAMM Region IV Representative

Welcome & Conference Virtual Overview, Esther White, KAMM Vice Chair

Welcome – KAMM State of the Union, Mike Greene, KAMM Chair

KAMM Annual Mitigation Awards

  • 2021 Mitigation Manager of the Year – Lori Rafferty, Louisville MSD
  • 2021 Mitigation Project of the Year – Louisville Maple Street Area Acquisitions

Moderator:  Ben Conley, KAMM Treasurer, Awards & Grants Committee Mentor

Plenary – Landslide Susceptibility and Risk Assessments for Landslides in the Big Sandy Area Development District, Eastern Kentucky, Matt Crawford, KGS

Plenary – Developing Successful HMA Applications, Esther White, UK HMGP

25 minute Concurrent – 2:00 – 2:50 pm

Track 1

Track 2

25 minute Concurrent – 3:00 – 3:25 pm

Track 1

Track 2


Presentations – September 22, 2021, Wednesday

Follow the links to presentations.

Plenary – Division of Water – Director’s Update, Carey Johnson

Plenary – What are the Chances?  Probabilistic River Forecasts, 2020/2021 Kentucky Flood Review & NWS Mitigation Projects, Mary Lamm, Andrea Schoettmer, and Pete Geogerian, NWS

2021 Community Mitigation Grant Award Winners

Moderator:  Zach Dettlinger, Awards & Grants Committee Member

25 minute Concurrent – 11:10 am – Noon

Track 1

Track 2

50 minute Concurrent1:00 – 1:50 pm

Track 1

Track 2

50 minute Concurrent – 1:50 – 2:40 pm

Track 1

Track 2

50 minute Concurrent – 2:50 – 3:40 pm

Track 1

Track 2

25 minute Concurrent – 3:40 – 4:05 pm

Track 1

Track 2


Presentations – September 23, 2021, Thursday

Follow the links to presentations.

Plenary:  FEMA Building Science Update, John Plisich and Jeffrey Mayers, FEMA RIV

Plenary:  Addressing Infrastructure Dependencies in Hazard Mitigation Plans, Sandra Pinel, DHS Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) and Blake Edge, Green River ADD

25 minute concurrent – 11:00 – 11:50 am

Track 1

Track 2

25 minute concurrent – 1:00 – 1:50 pm

Track 1

Track 2

25 minute concurrent – 2:00 – 2:50 pm

Track 1

Track 2


 

 

 

See you in Pikeville in 2022!

Save the Date! September 18 – 21, 2022